Kombijdebrandweer.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Conditietest brandweerIn deze instructiefilm krijg je een beeld van de Taak Specifieke Conditietest voor repressief brandweerpersoneel. Doel van de test is om vroegtijdig te signaleren of iemand goed of slecht in conditie is. Hierdoor kunnen ongelukken, door een matige fysieke conditie, in het repressieve optreden worden voorkomen. De inspanningsoefeningen zijn zodanig gekozen dat er een link ligt naar brandweerspecifieke praktijksituaties.

 

Voor jouw veiligheid is de brandweer onmisbaar

Op de brandweer kun je vertrouwen, overal en altijd. Die doet zijn werk, dag in dag uit, vaak op de achtergrond, voor jouw veiligheid. Maar zelf kun je daar ook aan meewerken. Deze film maakt duidelijk wat de brandweer doet om de veiligheid van mens en dier te waarborgen. En net zo belangrijk: er blijkt ook uit dat je zelf iets kunt doen om de risico's zoveel mogelijk te beperken. Veiligheid is immers een gezamenlijke verwantwoordelijkheid.
 

TS 2 + TS 4 = TS 6

Brandweer Gooi en Vechtstreek is 1 mei 2012 gestart met een proef van een half jaar in Hilversum en Bussum. In beide plaatsen wordt bij een alarmmelding uitgerukt met minder mensen in een brandweerauto. In Hilversum met vier in plaats van de standaardploeg van zes brandweerlieden, in Bussum zelfs met maar twee mensen. De nieuwe brandweerwagen wordt gestationeerd in Bussum, maar rukt ook uit bij een melding in Hilversum. Het busje kan sneller dan de standaard brandweerwagen ter plaatse zijn en is voorzien van alles wat nodig is om de eerste minuten met twee man aan de slag te kunnen (hulpverleningsgereedschap, schuimblussysteem). De tweede brandweerwagen komt altijd binnen een paar minuten achter de eerste aan, zodat altijd zes brandweerlieden ter plaatse zijn.


Toekomst Brandweer Gooi en Vechtreek

De Brandweer Gooi en Vechtstreek verandert zodat we ook in de toekomst de beste brandweerzorg kunnen leveren. We investeren meer in preventie, want voorkomen is beter dan blussen. We wijzen mensen op hun eigen verantwoordelijkheid voor brandveiligheid. Met als doel: minder branden, minder schade, minder slachtoffers. Daarnaast leveren we brandweerzorg op maat, door bijvoorbeeld uit te rukken met snelle interventievoertuigen. 

Schrijf je gratis in

Ik heb al een account Registreren

BHV Brandweer