Kombijdebrandweer.nl maakt gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie.

Vrijwilliger bij Brandweer Gooi en Vechtstreek

Brandweer Gooi en Vechtstreek is op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Heb je hart voor je woonplaats en heb je altijd bij de brandweer gewild? Of bedenk je nu pas: dat is misschien wel iets voor mij? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Doe de test op deze site en kijk of jij geschikt bent voor een baan als brandweervrijwilliger. Heb je interesse? Of wil je meer informatie over de vrijwillige brandweer? Let op: aanmelden kan alleen als je woont en bij voorkeur werkt in: 

Klik op jouw woon- en/of werkplaats voor meer informatie en bekijk de eventuele vacatures.
 

Vrijwilliger bij de brandweer, wat houdt dat in?

Je bent op je werk en wordt opgepiept of je wordt middenin de nacht opgeroepen. Je rukt uit voor een uitslaande brand of je verleent assistentie bij ongevallen. Bijvoorbeeld voor het openknippen van een auto en tijdens incidenten met gevaarlijke stoffen. Je komt snel in actie zonder dat je van tevoren weet wat er aan de hand is. Dag en nacht. Ben je daar tegen opgewassen? Dan kun je jezelf hittebestendig noemen en zijn wij op zoek naar jou. 

Een brandweerman of -vrouw heeft een heel breed takenpakket. Als vrijwillige manschap oefen je elke week een avond op de kazerne zodat je deze taken goed beheerst. Naast één oefenavond volg je tijdens je opleiding ook twee jaar lang één avond in de week een basisopleiding voor manschap. 

Brandweer Gooi en Vechtstreek is op zoek naar vrijwilligers die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan en zich willen inzetten voor de veiligheid van anderen. Zonder daarbij de veiligheid van collega's en jezelf uit het oog te verliezen.

Wat bieden we jou?

Brandweer Gooi en Vechtstreek biedt jou de mogelijkheid om naast je eigen baan of huishouden een professionele en gewaardeerde carrière op te bouwen met veel afwisseling en spanning. Werken bij de brandweer is meer dan een hobby (klik hier voor meer informatie). 

Schrijf je gratis in

Ik heb al een account Registreren

BHV Brandweer